Tehnološki inovator i proizvođač robe široke potrošnje LG Electronics (LG) danas se javno obvezao da će u potpunosti prijeći na obnovljivu energiju do 2050. godine, što je ključni dio njegove strategije održivosti. 

Najava u netom objavljenom Izvješću o održivosti tvrtke dolazi povrh njezinog ranijeg obećanja o postizanju ugljične neutralnosti do 2030. godine kroz inicijativu Zero Carbon 2030., prema kojoj se LG obvezao da će do tada smanjiti emisiju ugljika u proizvodnji na 50 posto u odnosu na 2017. godinu.

 

Različiti strateški pristupi 

Transformacija poslovanja provodit će se postupno po regijama, počevši od Sjeverne Amerike gdje će unutar godine dana svaki ured i proizvodni pogon početi koristiti obnovljive izvore. Plan je i da LG-jevi proizvodni pogoni izvan Koreje u sljedeće četiri godine 50 posto svojih potreba za električnom energijom zamijene energijom iz obnovljivih izvora. 

Ostvarenje tog cilja na globalnoj razini zahtijevat će različite strateške pristupe, uključujući postavljanje visokoučinkovitih LG-jevih sunčanih elektrana na zgradama, sklapanje ugovora o otkupu električne energije koji omogućava kupnju izravno od dobavljača, stjecanje certifikata za obnovljive izvore (Renewable Energy Credit – REC) i sudjelovanje u programu Green Premium u Koreji, koji će kompaniji na njezinom domaćem tržištu omogućiti kupnju čiste energije izravno od Korea Electric Power Corporationa (KEPCO), priopćeno je iz agencije Media Val.

 

Svijet vrijedan nasljeđivanja 

LG trenutno postavlja solarne module snage 3,2 MW na proizvodnom pogonu u Noidi u Indiji, čiju će električnu energiju koristiti i administrativni ured. Taj će projekt biti proširen kao dio Mehanizma čistog razvoja (CDM) te će omogućiti LG-ju stjecanje certifikata o smanjenju ugljika iz Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o promjeni klime (UNFCCC). 

"Predanost stvaranju kvalitetnijeg života za sve najbolje možemo ostvariti LG-jevim prelaskom na obnovljivu energiju i postizanjem ugljične neutralnosti", rekao je Park Pyung-gu, viši potpredsjednik za ekološku sigurnost tvrtke LG Electronics. 

"U današnjem svijetu inovacije se ne bi trebale događati samo u laboratoriju, već i u našim tvornicama i pogonima. Današnji proizvođači imaju jedinstvenu priliku sljedećoj generaciji pružiti svijet vrijedan nasljeđivanja, a u LG-ju takav oblik odgovornosti shvaćamo vrlo ozbiljno".