Nakon još jednog održanog seminara pod naslovom 'Budućnost ugodnog stanovanja' koji je i ove godine održan u organizaciji Studentske udruge za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje može se reći da je seminar i ove godine ostvario svoj cilj: usmjeriti buduće stručnjake, današnje studente tehničkih znanosti, na put održive gradnje i održivih gradova budućnosti. U skladu s time, seminar koji je ove godine održan u prepunoj Velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dao je odgovore na pitanja kako gradove (u kojima živi već 1/2 čovječanstva) učiniti još boljim, energetski i prometno učinkovitijim te ugodnijim za svakodnevni život.
Predavanja na Seminaru bila su podijeljena u četiri tematske cjeline. U prvoj cjelini okupljenima su prikazane vizije i uzori što bi trebalo učiniti kako bi i hrvatski gradovi postali održivi, pri čemu je naglašeno kako bi uzore trebalo tražiti u svijetu (npr. Kopenhagen), ali i da je nužna promjena paradigme jer se problemi ne mogu rješavati na isti način koji je, zapravo, doveo do njih.
U drugoj tematskoj cjelini izneseni su najznačajniji problemi koji se pojavljuju pri ostvarivanju ideje održivih gradova i ponuđena moguća rješenja. Tako je najprije prikazano 10 koraka do uspješne obnove zgrada, a zatim predstavljene mogućnosti primjene malih vjetroturbina u gradovima i zamjene klasičnih rasvjetnim tijelima sa svijetlećim diodama te, konačno, ambiciozan projekt 'Zelenog Kampusa' Sveučilišta u Zagrebu. Isto tako, uspoređena je učinkovitost dizalica topline i klasičnih rješenja za grijanje te novih rješenja za pohranu toplinske energije. Treća tematska cjelina bila je posvećena upravo jednom od mogućnosti za rješavanje problema, a to je financiranje, dok su u četvrtoj predstavljeni zanimljvi projekti s ciljem odživosti gradova i gradnje kao što su sustavi daljinskog grijanja i hlađenja, inovativna gradnja u Sredozemnim zemljama i certifikacija prema LEED-u kao preduvjet ugodnog življenja u gradovima budućnosti.