Prvostupanjski sud u Trebinju presudio je da je hrvatska tvrtka Kermas Energija, koja se dovodi u vezu s Dankom Končarom kriva za propast izgradnje vjetroparka nedaleko Nevesinja u Hercegovini, zbog čega bi partneru iz Beograda trebala platiti odštetu od oko 10,5 milijuna eura. Kermas energija i Omega Plus iz Beograda osnovale su zajedničku tvrtku Eol Prvi kojoj su vlasti Republike Srpske 2012. godine izdale koncesiju za izgradnju vjetroparka snage 51 MW, a procijenjena vrijednosti investicije je bila 75 milijuna eura. 

Kako vjetropark na lokaciji Trusina kod Nevesinja nije izgrađen do 2019. godine, vlasti RS su tvrtki Eol Prvi oduzele koncesiju, nakon čega je započeo sudski spor nekadašnjih poslovnih partnera. Okružni gospodarski sud u Trebinju obvezao je Kermas energiju da plati više od šest milijuna eura srpskoj kompaniji Omega Plus, radi naknade štete na temelju izgubljene dobiti budući da nije, po objašnjenju, ispunila obveze iz ugovora iz 2014. godine. 

Kermas Energija trebala bi platiti i oko 4,5 milijuna eura na temelju udjela u zajedničkoj kompaniji Eol Prvi, koja je trebala upravljati vjetroparkom. Hrvatska tvrtka smatra da je presuda neodrživa i najavljuje žalbu višem sudu u Banja Luci.