Američka energetska tvrtka Florida Power & Light započela je gradnju postrojenja FPL Manatee Energy Storage Center koje bi, kada bude dovršeno, trebalo postati najveća hidridna elektrana na svijetu. Postrojenje se gradi u mjestu Parish na zapadnoj obali Floride, a sastojat će se od sunčane elektrane snage 74,5 MW i sustava za baterijsku pohranu energije snage 409 MW, odnosno kapaciteta pohrane 900 MW h. 

Hibridna elektrana u pogon bi trebala biti puštena potkraj 2021. godine i omogućit će pokrivanje potrošnje za električnom energijom u vremenu velike potražnje. Time će ujedno potrošači FPL-a moći koristiti Sunčevu energiju i kada Sunce ne sije, tj. po noći ili za lošeg vremena.

Gradnja novog postrojenja otvorit će 70 novih radnih mjesta, a kada bude izgrađeno, potrošačima FPL-a omogućit će se uštede na razini 100 mil. dolara. Konačno, očekuje se da bi se njegovim radom ekvivalentne emisije ugljičnog dioksida trebale smanjiti za više od 1 mil. t. No, to nije sve jer FPL namjerava gradnju manjih baterijskih sustava za pohranu energije širom Floride, baš kao i sunčanih elektrana, ali i projekte povećanja učinkovitosti dvije postojeće termoelektrane na plin ukupne snage 1,638 GW.
Inače, FPL već sada ima 33 sunčane elektrane u pogonu, a sve u skladu s programom '30-by-30' što znači ugradnju čak 30 mil. fotonaponskih modula do 2030. godine, objavio je američki energetski portal 'Renewable Energy World'.