Dr. sc. Ljubomir Majdandžić dobitnik je ovogodišnje nagrade Roger Léron koja se dodjeljuje treću godinu za redom za doprinos razvoju održivog korištenja energije na regionalnoj i lokalnoj razini u Europi. Dr. sc. Ljubomir Majdandžić našao se u finalu s kandidatima iz Njemačke i Rumunjske te zasluženo odnio pobjedu. Dodjela Roger Léron nagrade održala se 5. prosinca u Bruxellesu u Bip - House of the Capital Region u nazočnosti 80-tak predstavnika europskih regija, europskih institucija i energetskih agencija. Nagradu je uručio dr.sc. Julije Domac, ravnatelj REGEA-e i predsjednik FEDARENE koja je i pokrenula inicijativu dodjeljivanja ove nagrade u čast svog osnivača i pionira u regionalnog energetskog razvoja u Europi. 
"Ponosan sam da nagrada koja nosi ime dugogodišnjeg predsjednika FEDARENE odlazi u Hrvatsku. Sigurno možemo još puno napraviti, ali važno je da šaljemo poruku da možemo biti uvaženi europski partneri – to ponekad zaboravljamo. Još je važnije da pokazujemo da su europske regije i energetske agencije zaista pioniri energetske tranzicije koji donose promjenu. Danas više nije pitanje hoćemo li planirati i provoditi energetske projekte na lokalnoj i regionalnoj razini nego samo – kako to što više i bolje raditi",  izjavio je dr.sc. Julije Domac prilikom uručivanja nagrade. 
"Ova nagrada mi znači jedno iskreno priznanje struke za moj 30-godišnji rad u području obnovljivih izvora energije, prije svega korištenja Sunčeve energije, u promicanju i edukaciji takvih projekata na lokalnoj i regionalnoj razini. Značaj ove nagrade je na neki način potvrda upornosti i ustrajnosti na projektima lokalne i regionalne razine koji često i nisu prepoznati od državne razine. Upravo su energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije regionalnog, odnosno lokalnog karaktera, bez velikih prijenosnih i distributivnih gubitaka", rekao je dr. sc. Majdandžić, prenosi REGEA.