Nakon više mjeseci priprema, francuski energetski div Engie i tvrtka EDP Renováveis, podružnica portugalske elektroenergetske skupine EDP zadužena za obnovljive izvore, osnovali su zajedničku tvrtku pod nazivom Ocean Winds. Nova tvrtka je zadužena za gradnju ponajviše pučinskih vjetroelektrana u Europi i Sjevernoj Americi, za što je već osnovana podružnica OW North America. 

Tvrtka je nastala spajanjem vjetroenergetskog poslovanja dviju tvrtki i već upravlja s pučinskim vjetroelektranama ukupne snage 5,5 GW, no tome treba dodati projekte koji se ostvaruju i čija ukupna snaga doseže 1,5 GW, a tu su i projekti koji se razvijaju, s ukupnom snagom čak 4,0 GW. U skladu s time, očekuje se da će Ocean Winds do 2025. godine u pogonu imati elektrane snage čak 5 - 7 GW i razvijati projekte ukupne snage 5 - 10 GW.

Primjerice, OW North America s udjelom 50% već sudjeluje u projektu VE Mayflower Wind. Riječ je o projektu plutajuće elektrane snage 804 MW koja bi se trebala graditi uz obale Massachusettsa. Na projektu će se koristiti rješenje slične elektrane, VE Windfloat Atlantic, koja je u pogonu u Portugalu. Uz to, sličan se projekt predviđa uz obale Okruga Humboldt u sjevernoj Kaliforniji, izvijestio je američki energetski portal 'Renewable Energy World'.