Od požara u hidroelektrani Dubrovnik u Platu u kojem su smrtno stradala i tri zaposlenika prošlo je osam mjeseci, a još uvijek je neizvjesno kad će hidroelektrana započeti s normalnim radom. U odgovoru portalu Dubrovnikpress.hr iz HEP-a navode kako se „u ovom trenutku obavljaju završni radovi čišćenja opožarenih i požarom onečišćenih površina u HE Dubrovnik, nakon čega slijedi provjera stanja opreme”. 

Također navode kako će tek „po obavljenoj provjeri moći dati preciznije informacije o rokovima završetka sanacije odnosno početku normalnog rada HE Dubrovnik”. Iz HEP-a ističu kako se „trenutno obavlja izvanredno održavanje temeljem projektne dokumentacije, kako bi se HE Dubrovnik što prije vratila u funkcionalno stanje”. Kad su u pitanju radovi, iz HEP-a navode kako će oni „obuhvatiti kompletnu oštećenu opremu, a sigurnosni uvjeti će biti usklađeni s najnovijom zakonskom regulativom i pozitivnim propisima RH”. 

Za požar u siječnju ove godine kriva je po svemu sudeći pogreška projektanta koji je u strop strojarnice ugradio zapaljive stropne ploče koje se više ne koriste u takvoj vrsti objekata, zbog čega su izgubljena tri života, a osam je ljudi privedeno i ispitano. Nije jasno zbog čega elektrana, čiji pogonski sklop nije oštećen, ni nakon osam mjeseci ne radi, a financijske posljedice iznose navodno milijun kuna dnevno.