Na javni poziv za dodjelu sredstava za financiranje projekata Solari 3000+ i Solari 500+, koji je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) raspisala 2. kolovoza, stiglo je osam prijava. 

Ponude su predali Investicijski razvojni fond, Erste banka Podgorica, Prva banka Crne Gore, Energy Tech Industry Norwey, Konzorcijum CKB banka i NLB Banka, Ziraat banka, Shangai Electric i Zapad banka, dok je tvrtka Progres i CO dala ponudu za postavljanje solarnih modula. 

EPCG je, sukladno svojim dugoročnim ciljevima, strategijom održivosti i bilateralnom suradnjom s Europskom unijom, u cilju smanjenja emisije CO2 donijela odluku o realizaciji projekta Solari 3000+, koji je usmjeren na kućanstva i mogućnost proizvodnje vlastite energije ugradnjom sunčanih elektrana na objektima za pojedinačno stanovanje.

 

Mali gospodarstvenici 

Zbog velikog zanimanja je pokrenut i projekt Solari 500+ u sklopu kojeg je moguće ostvariti financiranje za postavljanje sunčanih elektrana na krovove objekata u vlasništvu malih gospodarstvenika te javnih ustanova i tvrtki, javlja EPCG

"Otvorene su ponude osam financijskih institucija koje su pokazale spremnost da financiraju projekte Solari 3000+ i Solari 500+, vrijedne 30 milijuna eura. Najbolji dokaz da smo na pravom putu", ustvrdio je predsjednik Odbora direktora EPCG-a Milutin Đukanović

Komisija za provedbu pregovaračkog postupka na otvaranju ponuda je registrirala podnositelje prijava i evidenciju svih elemenata o kojima će se pregovarati tijekom utvrđivanja načina kreditiranja.