Domaća prehrambena industrija Podravka će na krovovima svojim pogona u industrijskoj zoni Danica u Koprivnici izgraditi sunčanu elektranu snage 2,4 MW.  Fotonaponski moduli bit će postavljeni na krovovima tvornice Dječje hrane i kremnih namaza, Tvornice juha i Vegete i pogonu kobasičarne. Očekivana godišnja proizvodnja električne energije bit će 3,2 MW h, a proizvedena energija koristit će se uglavnom za pokrivanje vlastitih potreba.

Vrijednost projekta je 10,33 mil. kuna, a za njega su odobrena bespovratna sredstva od 5,16 mil. kuna. Radi se o bespovratnim sredstvima Ministarstva poljoprivrede, prema odluci Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a dobivena su na osnovi prijave na natječaj za provedbu Podmjere 4.2. 'Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda', provedba tipa operacije 4.2.2. 'Korištenje obnovljivih izvora energije'. Osim tih sredstava, još će 1,4 mil. kuna biti potrebno za uređenje mjernog mjesta, odnosno za izgradnju potrebne trafostanice, što će u cijelosti financirati Podravka.

Postrojenje SE Podravka - Danica je samo prva faza izgradnje integriranih sunčanih elektrana na krovovima Podravkinih tvornica u industrijskoj zoni Danica. Tako se trenutačno razmatra mogućnost da se u tri faze na krovovima proizvodnih pogona izgrade sunčane elektrane ukupne snage 9,9 MW, izvijestila je Podravka koristeći servis OTS HINA-e.