Slovenske elektrane uključene u shemu potpore proizvele su 533,1 GWh u prvih šest mjeseci, što je bilo 3,1 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Istodobno je isplaćeno 67,9 milijuna eura bespovratnih sredstava (bez PDV -a), pri čemu su prosječne isplaćene potpore iznosile 127,4 eura / MWh, piše Naš stik. 

Usporedba prvih šest mjeseci 2021. s istim razdobljem prošle godine za dva glavna izvora proizvodnje (solarne elektrane i kogeneracijske jedinice na fosilna goriva) sukladna je vremenskoj slici u prvoj polovici godine. U prvih šest mjeseci solarne elektrane proizvele su više od 142,5 GWh električne energije, odnosno 3,1% manje električne energije nego u istom razdoblju prošle godine. 

U proizvodnji kogeneracijskih jedinica, koja je djelomično povezana s potrošnjom topline za grijanje, uočeno je povećanje od 3,6% (204,7 GWh). Proizvodnja ostalih elektrana bila je slična prošlogodišnjoj, s većim povećanjem proizvodnje malih hidroelektrana koje su proizvele 63,9 GWh ili gotovo 30% više električne energije nego u istom razdoblju prošle godine.