Prijedlog novih tarifa i smanjenje onih za fotonaponske sustave naišao je na neodobravanje stručnjaka Hrvatske stručne udruge za Sunčevu energiju koji su se okupili na njezinoj redovnoj godišnjoj skupštini. Spomenuta skupština održana je 29.3.2012. godine u prepunoj dvorani Osnovne škole Tituša Brezovačkog u zagrebačkom naselju Špansko (nedaleko od sjedišta HSUSE-a i prve hrvatske FN elektrane koja je postala povlašteni proizvođač, projekta Solarni krov Špansko). Pri tome valja reći da su se mnogi okupljeni članovi Udruge, ali i brojni drugi uzvanici na Skupštini podsjetili na mladost i osnovno obrazovanje jer je zvuk školskog zvona s vremena na vrijeme prekidao zanimljiva izlaganja predsjednika HSUSE-a, doc. dr. sc. Ljubomira MAJDANDŽIĆA, dipl. ing.
Isto tako, vrijedilo bi izdvojiti da je u svojih sedam godina postojanja HSUSE narastao na 400 članova, od čega čak 70% ima visoku stručnu spremu. Isto tako, valja pohvaliti niz aktivnosti Udruge u proteklom razdoblju, a između ostalog i primanje čak 400 delegacija (!) koje su samo tijekom 2011. godine obišle Solarni krov Špansko.
Prije zajedničkog domjenka, dakako, uslijedila je iznimno žustra diskusija, pri čemu je, kako je ranije spomenuto, iznesen niz prigovora na prijedlog novih tarifa, u kojem je predviđeno smanjivanje onih za FN sustave. To će svakako ugroziti daljnji razvoj FN projekata i primjenu Sunčeve energije u Hrvatskoj. Uostalom, valja se osvrnuti na činjenicu da je ukupna instalirana snaga FN sustava u Hrvatskoj izvedenih u Hrvatskoj do kraja ožujka 2012. godine (prema podacima Hrvatskog operatora tržišta energije) dosegnula svega 0,552 MW, dok ona u susjednoj Sloveniji iznosi nekoliko desetaka MW, što je valjani razlog za zabrinutost zbog takvih prijedloga tarifa.