Udruženje SolarPower Europe (SPE) i Nacionalni savez za solarnu energiju Indije (NSEFI) potpisali su Memorandum o razumijevanju kako bi osnažili suradnju i istražili nove poslovne prilike za solarne tvrtke na europskom i indijskom tržištu.
"Indija je jedno od najbrže rastućih tržišta na svijetu, za koje se očekuje da će premašiti 25 GW kumulativnog kapaciteta u 2018. godini. Mnogi članovi SolarPower Europe već su aktivni ili vrlo zainteresirani za ulazak na indijsko tržište, stoga je savršen trenutak za uspostavljanje bliske suradnje s NSEFI-jem. Radujemo se razmjeni znanja i najboljih praksi u korist europske i indijske solarne industrije", rekao je Walburga Hemetsberger, predsjednik Uprave SolarPower Europe. 
SolarPower Europe i NSEFI su utvrdili kako su održavanje, digitalizacija i pohrana neka od ključnih područja suradnje. 
Pranav Mehta, predsjednik NSEFI-a, dodao je kako veliko indijsko tržište želi dostići cilj od 100 GW solarnog kapaciteta, objavilo je Udruženje SolarPower Europe. 
Dodao je kako su sa SPE-om već prilično odmakli razgovori za izradu dokumenta, tj. indijskog izdanja smjernica najboljih praksi. "Također, blisko surađujemo sa SPE-om kako bismo osmislili program za promicanje sudjelovanja žena i njihova zapošljavanja u solarnoj energiji u Indiji", istaknuo je Mehta koji je ujedno predsjednik Global Solar Council-a iz Washingtona.