Virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisao je ovaj tjedan četiri grupe ugovora. Radi se o ugovorima za izradu studija procjene potencijala geotermalne energije na području Slatine, Orahovice i Nove Bukovice te Virovitičko-podravske županije. 

Ukupna vrijednost tih ugovora koji se zapravo odnose na projekt 'Istraživanje geotermalnog potencijala na području Virovitičko-podravske županije' je 568 tisuća kuna. Vrijednost tog projekta je pak 3.941.767,50 kuna. 

Andrović je ugovore potpisao sa Željkom Sladović, direktoricom tvrtke Geoda consulting te s Draženom Jakšićem, ravnateljem Energetskog instituta Hrvoje Požar (EIHP), objavljeno je na stranicama Virovitičko-podravske županije. Željka Sladović je zastupala zajednicu ponuditelja – tvrtke Geoda consulting i Inženjerski biro. Dražen Jakšić je zastupao zajednicu ponuditelja - EIHP i tvrtku Geotermalna energija. 

"Nakon Virovitice, idemo korak bliže geotermalnim saznanjima područja Slatine, Orahovice i Nove Bukovice. Kada ovaj projekt završi, dobit ćemo podlogu i saznanja geotermalnog potencijala na području Virovitičko-podravske županije, a time se otvara mogućnost ulaganja u poljoprivredu kroz stakleničku i plasteničku proizvodnju, razvoj turizma, ali i potencijal za proizvodnju električne energije i izravnog korištenja toplinske energije", naglasio je Andrović. 

U Virovitičko-podravskoj županiji podsjećaju kako je već ranije potpisan i ugovor koji se ticao izrade idejnog projekta za zahvat u Istražnom prostoru geotermalne vode 'Virovitica-2'.