Prva sunčana elektrana u Velikoj Gorici postavljena je i puštena u rad na krovu Osnovne škole Novo Čiče. Fotonaponski moduli uskoro će osvanuti i na krovovima drugih zgrada u vlasništvu Velike Gorice. 

Vrijednost tog projekta je 278.980 kuna plus PDV. Postavljanje sunčane elektrane u Novom Čiču sufinancirao je FZOEU s 40 posto, dok je Velika Gorica uložila ostalih 60 posto (209.167,50 kuna) 

Korištenjem obnovljivih izvora ostvarit će se značajne uštede i smanjiti emisija štetnih plinova, javlja Grad Velika Gorica


Praćenje proizvodnje 

"Krenuli smo s postavljanjem fotonaponskih modula na zgrade u vlasništvu Grada Velike Gorice. Sunčana elektrana na krovu OŠ Novo Čiče prvi je takav gradski projekt, a realiziran je uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Godišnja proizvodnja električne energije sunčane elektrane je 68 kW h, što će dovesti do smanjenja emisija CO2 za približno 47,8 tona", izjavio je v.d. gradonačelnika Velike Gorice Krešimir Ačkar

Posebice ja zanimljivo istaknuti kako se redovito prati proizvodnja i potrošnja električne energije u OŠ Novo Čiče te je utvrđeno kako je od puštanja u pogon sunčane elektrane, premda još nisu ljetni mjeseci i sunčani dani, tijekom prva dva mjeseca ostvarena ušteda od približno 2.100 kuna mjesečno.