Na krovu Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu gradi se sunčana elektrana Rabuzin 1 snage 50 kW. Vrijednost radova je 345.895,38 kuna s PDV-om. 

Ugovor o gradnji te sunčane elektrane potpisali su gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i vlasnik varaždinske tvrtke Vodopija Zvonko Vodopija

Ukupna vrijednost tog projekta korištenja obnovljivih izvora s izradom glavnog projekta, nabavom i ugradnjom sunčane elektrane za vlastite potrebe te stručnim nadzorom vrijedan je 418.776,94 s PDV-om, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) sufinancira ga s 159.760,78 kuna odnosno 38,15 posto, javlja Grad Novi Marof.

 

Reprezentativan objekt 

Gradonačelnik Siniša Jenkač ističe kako je ovo tek jedan primjer brige o okolišu

"Obnovljivi izvori nisu više budućnost, nego sadašnjost. I zbog brige o okolišu, ali i zbog mogućnosti da se koriste poticaji odnosno sufinanciranje projekta od strane Fonda, krenuli smo u ovu priču koja je sada pred svojim završetkom. Uskoro će reprezentativan objekt u centru Novog Marofa, naš Kulturni centar, imati sunčanu elektranu i proizvoditi električnu energiju za vlastitu potrošnju", izjavio je. 

Prema očekivanjima, radovi bi trebali biti završeni u roku od tri mjeseca.