Trgovački lanac Kaufland trenutno provodi veliku kampanju o potrebi zaštite klime i cilj im je osvijestiti javnost o svim koracima, malim i velikim, koje mogu poduzeti i građani kako bi pridonijeli sprječavanju klimatskih promjena

Kaufland vodi primjerom pa djeluje u skladu s klimatskom strategijom Schwarz grupe i slijedi konkretne klimatske ciljeve koji su utemeljeni na metodologiji Inicijative Ciljevi temeljeni na znanosti (Science Based Targets Initiative), a učinio je i još jedan vrlo bitan iskorak te prešao na električnu energiju iz obnovljivih izvora. Naime, priopćeno je iz Abeceda komunikacija, zahvaljujući suradnji s HEP Opskrbom, vodećim hrvatskim opskrbljivačem električnom energijom, trgovački lanac Kaufland sada se može pohvaliti činjenicom da ga pokreće zelena električna energija. Kaufland je zahvaljujući tome postao i vlasnik jedinstvene oznake ZelEn – prijatelj prirode.

 

Dobrobit zajednice 

Sredstva od prodaje proizvoda ZelEn HEP Opskrba kroz javni natječaj dodjeljuje za potporu projekata iz područja energetske učinkovitosti i/ili izgradnje obnovljivih izvora integriranih u građevine ustanova javnog sektora koje skrbe za socijalno osjetljive kategorije stanovništva i koje ne obavljaju djelatnosti radi stjecanja dobiti poput Centra za socijalnu skrb Požega. 

Kaufland se tako kupnjom proizvoda ZelEn angažirao ne samo za zaštitu klime, već i za dobrobit zajednice u kojoj posluje. "Prelazak na električnu energiju iz obnovljivih izvora velik je i važan korak prema našem cilju da u što većoj mjeri smanjimo emisije CO2. To je tek jedna od brojnih mjera kojima želimo dati doprinos za zaštitu klime i svakako ćemo i u budućnosti nastaviti u tome smjeru", izjavio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda. 

Činjenicu da je Kaufland među trgovačkim lancima jedan od predvodnika u zemlji kada je riječ o zaštiti klime potkrepljuje i to što je on prvi u Hrvatskoj još početkom 2020. ukinuo plastične vrećice na blagajnama. A u sklopu kampanje za zaštitu klime, izradili su i održiva alternativna rješenja – novu višekratnu vrećicu koja u sastavu ima 80 posto reciklirane folije iz trgovina Kauflanda i odgovornu vrećicu za voće i povrće.