Ministarstvo će krajem kolovoza ili najkasnije početkom rujna raspisati javni poziv za subvencioniranje ugradnje sunčanih elektrana, najavila je prošli tjedan u Metovnici kod Bora potpredsjednica vlade Srbije i ministrica rudarstva i energetike Zorana Mihajlović

"Plan je da javni poziv za subvencije za ugradnju solarnih modula protekne isto kao prethodni o povećanju energetske učinkovitosti, tj. zamjeni stolarije. To su bitni projekti koji će trajati i nekoliko godina. Drugi javni poziv za zamjenu stolarije ponovit ćemo krajem prosinca", istaknula je, dodajući kako će to ministarstvo i u idućoj godini osigurati subvencije.

"Nakon jednog ili dva poziva neće biti kraj. Ovo je veliki nacionalni projekt", napomenula je, dodajući kako je u planu u idućoj godini imati na raspolaganju 100 milijuna eura za zamjenu stolarije te da svi građani i građanke koji godinama nisu mogli promijeniti prozore, napraviti izolaciju ili zamijeniti krov, mogu to sada učiniti, javlja Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije.