Poznata svjetska televizijska kuća CNN prepoznala je tvrtku Vaillant kao ekološkog partnera koja je razvio novu energetski učinkovitu dizalicu topline aroTHERM plus koja koristi ekološki prihvatljivu, prirodnu radnu tvar R 290 čime je ugljični otisak smanjen i do 700 puta u odnosu na do sada korištene radne tvari. 

Vaillant je pri tome predstavljen u emisiji 'Globalni energetski izazovi' u sklopu koje CNN redovito izvještava o ključnim izazovima i klimatskim promjenama 21. stoljeća s fokusom na izazove rastuće potražnje za energijom i smanjenje emisije ugljičnog dioksida. Emisija je popularna u svijetu i doseže 384 mil. kućanstava u više od 200 zemalja. 


Više o novim dizalicama topline aroTHERM plus 

Nove dizalice topline zrak - voda aroTHERM plus izrađene su u monoblok-izvedbi, što znači da je rashladni krug u potpunosti unutar vanjske jedinice sustava grijanja. Vaillant je u dizalicama topline aroTHERM u izvedbama Monoblock i Split koristio radnu tvar R 410a, dok se u novoj, šestoj generaciji dizalica topline aroTHERM plus koristi ekološki prihvatljiva, prirodna radna tvar R 290. 

Nekoliko je glavnih prednosti novih dizalica topline Vaillant aroTHERM plus:
• ekološko prihvatljiva, prirodna radna tvar R 290
• grijanje, hlađenje i priprema potrošne tople vode u jednoj jedinici
• inverterska kompresorska tehnika
• integrirana visokoučinkovita cirkulacijska crpka
• klasa energetske učinkovitosti na grijanju A+++.


Spomenuti prilog o Vaillant energetskim učinkovitim dizalicama topline aroTHERM plus može se i pogledati.