WWF je pokrenuo novu međunarodnu kampanju pod sloganom „Iskoristite svoju energiju“ u kojoj poziva vlade i svjetske financijske institucije na povećanje ulaganja u obnovljive izvore energije na najmanje 40 milijardi dolara tijekom sljedećih 12 mjeseci. „Ponestaje nam vremena. Ako ćemo se i dalje oslanjati na fosilna goriva, pred nama je budućnost u kojoj je zrak sve zagađeniji a klima negostoljubiva. Naša je kolektivna odgovornost da se zauzmemo za budućnost kakvu želimo. Pozivamo političke i financijske donositelje odluka da iskoriste svoju moć za prijelaz na čistu i održivu energiju iz obnovljivih izvora i da stanu na kraj inerciji ugljena, nafte i plina“, rekao je Jim Leape, generalni direktor WWF Internationala. 
 Kampanja „Iskoristite svoju energiju“ lansirana je na Svjetski dan zaštite okoliša i poziva na potpisivanje zahtjeva za povećanje ulaganja u obnovljive izvore energije i na izlaznu strategiju ulaganja u ugljen, naftu i plin. Zahtjev se može potpisati OVDJE i u njemu se pozivaju financijske institucije i vlade širom svijeta da djeluju odmah tako da prihvate jače obveze za povećanje financiranja obnovljivih tehnologija i provođenje politika koje će izravno ulagati više sredstava u održivu energiju vjetra, sunca i vode. 

"Glavni pokretači energetskih tržišta su nagađanja, institucionalna inercija, nedostatak točnih informacija, krivi poticaji ali i ogromni ekonomski i politički interesi. Vrijeme je da se rasprava promjeni i da se pokažu stvarni troškovi fosilnih goriva i pravi potencijal sektora obnovljivih izvora energije. Današnji poziv na akciju je poziv svakom donosiocu odluka da investira u budućnost kakvu svi želimo, koju pokreću čisti, obnovljivi i održivi izvori energije“, rekla je Samantha Smith, vođa globalne klimatske i energetske inicijative iz WWF Internationala.