Slovenska tvrtka Gen-I, koja je u listopadu stupila na slovensko tržište prirodnog plina i izazvala veliki interes kupaca sada radi na izlasku na inozemna tržišta, potvrdio je za Dnevnik čelnik tvrtke Robert Golob. To se neće dogoditi ove već vjerojatno iduće godine. Vjerojatno je da će tvrtka svoje plinsko poslovanje proširiti na Hrvatsku, gdje već uspješno prodaju električnu energiju brojnim gradovima. U samo dva mjeseca tvrtka je stekla 20.000 kupaca, čime su zauzeli 20-postotni tržišni udio, a istodobno se i broj kupaca električne energije povećao za 20.000. Prvi veći ugovor potpisali su za količinu od 16 milijuna m3 godišnje.
Tvrtka u ovom trenutku ima 74.000 kupaca struje i plina, a računaju da će u siječnju ta brojka porasti na 100.000., a to je brojka s kojom nikada nisu računali. Trenutna dvogodišnja cijena za kubik plina na razini od 0,3950 eura po Golobovim riječima nije slučajnost. "Nije slučajno, naš pristup je stalno stižavati cijene, posebno u nardenih pet godina", kazao je Golob. Fiksirana cijena ukazuje da nema nikakve potreba da plin u Sloveniji u srednjeročnom periodu poskupi. 
Gen-i je glavni konkurent Geoplinu, koji je lani uprihodio 384 milijuna eura, ili 21,4 milijuna više nego 2010. , a njihova dobit bila je tek 14 milijuna veća od prvog konkurenta, Gen-i-a. Tvrtka je na tržištu električne energije prisutna na 17 tržišta među kojima su najvažnija Njemačka, Mađarska, Rumunjska, Bugarska, Srbija, BiH, Hrvatska, Makedonija, albanija, Grčka i Turska.