GPZ Opskrba, određena kao nositelj javne usluge opskrbe plinom u Zagrebu, u periodu 1. travnja do 30. rujna 2024. poziva kupce na očitanje plinomjera. Naime, cijena plina od početka travnja u javnoj usluzi u Zagrebu raste više od 10%, zato je važno očitati plinomjere čim prije. 

Tvrtka će u prvih devet dana travnja na opskrbnom području očitavati plinomjere, te s obzirom na epidemiološku situaciju poziva građane da sami očitaju crna polja na plinomjeru i dostave stanje brojila. To se može učiniti preko web stranice GPZ Opskrbe, putem telefona Centra za informiranje kupaca 01 6184-601, koji radi od ponedjeljka do petka od 8-15 ili putem web ili mobilne aplikacije Moj račun, za registrirane korisnike. 

Također, očitanje je moguće dojaviti putem besplatnog telefona 0-24h 0800 34 45 ili pozivom na broj Holdinga 072 500-400. Ako krajnji kupac ne dostavi podatke o stanju plinomjera, opskrbljivač će potrošnju plina za razdoblje do dana stupanja na snagu Odluke utvrditi razmjerno broju dana potrošnje plina između očitanja stanja plinomjera na početku i na kraju obračunskog razdoblja.