Petrokemija je prošloj godini ostvarila neto dobit od 154 milijuna kuna, dok je u 2018. zabilježen gubitak od 471 milijun kuna. Prihodi od prodaje povećani su za 17 posto, što je uglavnom posljedica značajno veće prodaje na domaćem i regionalnom tržištu, javlja Petrokemija

U nerevidiranim poslovnim rezultatima ove kutinske tvrtke koji su objavljeni na Zagrebačkoj burzi, ističe se kako je EBITDA bez jednokratnih stavki povećana na 348 milijuna kuna zahvaljujući većoj proizvodnji, većem volumenu prodaje na profitabilnijim tržištima i nižom cijenom prirodnog plina na europskom tržištu. 


Spremni za brze prilagodbe 

"U 2019. godini Petrokemija je zabilježila jedan od najboljih rezultata u svojoj povijesti. Pokazali smo sposobnost da postanemo prodajno usmjerena tvrtka i iskoristimo prednost niskih cijena plina na europskom tržištu. No, iako smo znatno poboljšali svoj financijski položaj još uvijek je potrebno dosta napora kako bismo konstantno bili spremni za brze prilagodbe i sposobni uspješno voditi poslovanje u neizvjesnom i nestabilnom okruženju", istaknuo je predsjednik Uprave Petrokemije Davor Žmegač.