Kako je izvijestio 'Novi list', riječki javni prijevoznik Autotrolej nabavlja još 11 autobusa s pogonom na stlačeni prirodni plin (CNG). Kako se ističe, riječ je o 10 minibuseva i jednom solo-autobusu u vrijednosti oko 8 mil. kuna, koji će se nabaviti od tvrtke Autobus iz Zagreba, s kojom je i u srpnju 2012. godine sklopljen ugovor o nabavi 10 solo-autobusa na CNG u vrijednosti 16,9 mil. kuna. Time će broj vozila na CNG u Autotrolejevoj floti povećati na 21, a cijeli je projekt vrijedan 25 mil. kuna. 
Spomenti solo-autobusi su marke Citelis iz programa prozvođača Irisbus-Iveco. Radi se o niskopodnim autobusima, duljine 12 m i s najmanje 29 sjedećih mjesta, odnosno su ukupnim prijevoznim kapacitetom od 90 putnika, a opremljeni su klimatizacijom i rampom za ulaz i izlaz invalida. Minibusevi imaju kapacitet prijevoza 34 putnika. Uz to, tvrtka Autobus će Autotroleju donirati i jedno vozilo za prijevoz invalida u kolicima.
Pri tome se procjenjuje se da će primjenom 11 novih autobusa Autotrolej godišnje uštedjeti više od 1 mil. kuna samo na razlici cijene goriva, a u sklopu ugovora za nabavu autobusa osigurana je i pripadajuća oprema za održavanje i edukacija djelatnika. 
Deset ranije naručenih autobusa počet će voziti od kraja siječnja 2013, a novonaručeni od polovice 2013. godine. 
Projektom nabave autobusa na CNG značajno će se smanjiti onečišćenje okoliša u Rijeci, posebice stoga što će oni voziti na linijama koje prolaze središtem grada.