Kao dio posljednje runde kaznenih tarifa na uvoz iz SAD-a, Peking je povećao carinu na isporuke LNG-a s 10 na 25 posto. To će učiniti još neekonomičnijim kineskim kupcima kupnju LNG tereta iz Sjedinjenih Država. 
Odluka Kine da poveća uvozne carine na ukapljeni prirodni plin (LNG) u SAD-u je potez koji kratkoročno znači vrlo malo za tržište, ali ima potencijal da dugoročno donese velike posljedice što duže se visoke carine zadrže.
Kina je trenutno drugi najveći uvoznik LNG-a na svijetu, a 10-postotna tarifa koja je uvedena prošle godine već je uništila trgovinu, jer je kineski uvoz tog goriva iz SAD-a naglo opao. 

Kina je u prvoj polovici 2018. godine uvezla 25 tereta LNG-a iz SAD-a, a to je palo na samo osam u drugoj polovici, prema podacima za praćenje plovila koje je prikupio Refintiv. Ove godine isporučeno je samo tri tereta, po jedan u siječnju, veljači i ožujku, a više se ne planira u narednim mjesecima. 

Ovo je loše i za američke plinske tvrtke koje ubrzano grade izvozne terminale a zauzimale su se kod predsjednika Trumpa da okonča carinski rat s Kinom. SAD gradi 64,2 tone godišnjih kapaciteta za uplinjavanje, a zajedno s Kanadom očekuje se FID do kraja iduće godine za ukupno novih 164,2 mil. tona. Kina je lani uvela i 25% carine na američki ugljen, što nije posve obustavilo trgovinu. Sirova nafta iz SAD-a nije oporezovana u Kini ali uvoz je strašno pao - s 53 isporuke u prvoj polovini 2018. ove godine došlo je tek pet isporuka.