Prema pisanju većeg broja medija Zagrebački Holding smijenit će Upravu Gradska plinare Zagreb Opskrba koju čine Igor Pirija i Ivona Ilijaš, zbog propusta u dobavi dovoljnih količina plina, koji je od ljeta rapidno poskupio, čime je tvrtki prijetila šteta na razini sto milijuna kuna, što ugrožava i sam opstanak tvrtke. Navodno bi trebao biti smijenjen i Nadzorni odbor te tvrtke. 

Naime, GPZ Opskrba je 11. listopada objavila da će zbog sprječavanja poslovne štete za društvo donijeti privremenu mjeru kupcima u kategoriji poduzetništvo u trajanju od pet mjeseci počevši od 1. studenog, kojom će im se cijena plina određivati svaki mjesec ovisno o indeksu na plinskoj burzi CEGH uvećano za fiksne troškove. Onima koji na to ne pristanu, ponuđen je raskid ugovora. Zatražili smo prije par dana detaljno objašnjenje situacije, ali nismo ga dobili jer su sve komunikacije Grada centralizirane i iznimno šture. 

Kako neslužbeno doznajemo GPZ Opskrba je na vrijeme ugovorila glavninu svog plinskog portfelja po nižim cijenama, tako da su kupci iz kategorije kućanstva osigurani, ali ne i cijeli plinski portfelj, očekujući pad cijena tijekom ljeta. Umjesto toga dogodio se neočekivano strm rast cijena plina a raskorak između ugovorene komercijalne cijene za poduzetnike i cijene na burzi bivao je samo sve veći. Zanimljivo je da se ne može ništa doznati o tome hoće li se primjenjivati sporna privremena mjera prema kupcima ili ne, jer u protivnom će GPZ Opskrba doista imati veliku štetu. Odluka o privremenoj mjeri bila je objavljena na webu plinare, ali je u međuvremenu uklonjena, što sugerira da je i povučena.