Tvrtka LNG Hrvatska idući tjedan otvara open-saeson za predalokaciju kapaciteta LNG-terminala koji bi se trebao graditi na otoku Krku, potvrdio nam je direktor te tvrtke Mladen Antunović. Kapacitet terminala iznosi od 4 do 6 milijardi m3 godišnje, a open season bit će otvoren za kupce plina, trgovce i proizvođače plina. Kako pojašnjava Antunović riječ je o postupku koji će trajati nekoliko mjeseci i koji je u prvoj fazi neobavezan jer predstavlja iskaz interesa.
"Imali smo road-show i kontinuirano smo u kontaktu s velikim brojem tvrtki koje su zainteresirane za dobavu plina preko terminala, a tu se prije svega radi o Sloveniji, Austriji, Mađarskoj, Slovačkoj, Italiji, Ukrajini i Srbiji. Razvoj događaja oko Južnog toka doista nam ide na ruku jer u prvi plan stavlja mogućnost dobave plina preko Krka", kaže Antunović za naš portal. Tvrtke zainteresirane za kupnju ili prodaju plina će se u procesu open-seasona registrirati i iskazati svoje interese, te potpisati pismo o povjerljivosti podataka, a LNG Hrvatska će ih kontinuirano u budućnosti informirati o detaljima važnim za buduću konačnu alokaciju kapaciteta, odnosno potpis ugovora. Naime, LNG Hrvatska s Hrvatskom energetskom regulatornom agencijom ulazi u proces izrade metodologije za izračun tarifa za usluge prihvata, uplinjavanja, skladištenja i transporta plina, koje su investitorima bitne u procesu donošenja odluka. Naime, nakon dovršetka open seasona LNG Hrvatska uputit će i javni poziv strateškim i financijskim ulagačima u terminal koji bi se trebao graditi na Krku. No, koji kapacitet terminala je nužno treba biti prodan, kako bi se donijela konačna odluka o investiciji? Krajem ljeta spominjao se kapacitet od 1,7 milijardi m3 godišnje. Antunović kaže da su u međuvremenu iz Europske unije zapuhali 'topliji vjetrovi' za taj projekt koji je ušao u strateške dokumente unije, pa će zatvaranje financijske konstrukcije ovisiti ne samo o prodaji kapaciteta i strateškom ulagaču već i o novcu iz EU fondova, što projekt procijenjen na oko 630 milijuna eura čini bitno lakše ostvarivim.

Direktna korist za državni proračun od gradnje LNG-a na Krku po osnovi svih davanja u Studiji isplativosti projekta procijenjana je na oko 230 milijuna eura godišnje. Samo Plinacro bi godišnje zaradio dodatnih 50-80 milijuna eura zbog povećanog transporta plina. U vrijeme gradnje terminala, domaće bi kompanije dobile poslove vrijedne barem 350 milijuna eura, a zaposlilo bi se oko 400 radnika. LNG Hrvatska je prije nekoliko dana raspisala natječaj za poslovnog, financijskog i pravnog savjetnika za pripreme za izgradnju terminala. Posao savjetnika je oblikovanje poslovnog i pravnog modela izgradnje terminala, priprema dokumentacije za nadmetanje za odabir strateških i financijskih ulagača, prijedlog odabira strateških i financijskih ulagača, podnošenje zahtjeva za ishođenja odobrenja za izuzeće za novi infrastrukturni projekt, izrada ugovora za pružanje usluga korištenja terminalom, savjetodavne usluge tijekom odabira pružatelja usluga pogona i održavanja terminala, te savjetodavne usluge tijekom izbora izvođača za inženjering, nabavu, izgradnju i puštanje u pogon terminala (EPC). Antunović kaže da bi glavnina tih poslova koje tek treba ugovoriti trebala biti dovršena u prvih šest mjeseci, jer tvrtka je očito posao ubacila u petu brzinu.