U Plinacru je danas održana Skupština društva nakon čijeg je završetka ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, u društvu predsjednika Uprave Plinacra Ivice Arara i članova Uprave Darije Krstičević i Marina Zovka, obišao ove godine pušteni u rad Nadzorno-operativni centar (NOC) te Nacionalni dispečerski centar (NDC) i gradilište prve kompresorske stanice u Velikoj Ludini. 

Ulaganja

Plinacro je u prethodnih nekoliko godina uložio oko 22 milijuna kuna u tehničku zaštitu, a dovršetak NOC-a, investicije vrijedne oko 2 milijuna kuna, kruna je tih ulaganja. Riječ je o jednom od najsuvremenije opremljenih centara tog tipa u Hrvatskoj koji omogućuje da se 24 sata dnevno, 365 dana u godini nadgleda stanje sigurnosti na Plinacrovim objektima. Nakon obilaska NOC-a ministar je posjetio i Nacionalni dispečerski centar (NDC), preko kojeg se vrši kontinuirani operativni nadzor transportnog sustava s ciljem osiguranja sigurnog i pouzdanog transporta plina. 

Kompresorska stanica

Ministar Ćorić obišao je i gradilište prve kompresorske stanice na hrvatskom plinskom transportnom sustavu (KS1), u Velikoj Ludini, koja bi se do kraja godine trebala naći u redovitom radu. Zaposlenici Plinacra ministra su upoznali s tijekom radova te koracima koji predstoje do završetka projekta vrijednog 209,5 milijuna kuna. Ministar Ćorić tom je prilikom izrazio zadovoljstvo činjenicom da radovi teku planiranom dinamikom i da će od početka iduće godine stalni dvosmjerni kapacitet biti osiguran i na interkonekciji s Mađarskom.