Politička stranka poznata po populizmu i kojoj je očito cilj rušenje svega što bi trebalo biti nekakav sustav, nakon što je nedavno ugrozila građane pozivajući da depresiju ne treba liječiti lijekovima i da je vitamin C najbolje rješenje za niz bolesti, sada se usmjerila i na plinske instalacije!  Naime, stanari jedne stambene zgrade u Sesvetama, očito na nagovor aktivista spomenute stranke, nisu omogućili djelatnicima Gradske plinare Zagreb obavljanje svojih zakonom propisanih poslova na zamjeni plinomjera.
U skladu s time je GPZ, najveći operator plinskih distribucijskih sustava u Hrvatskoj, koji pokriva Grad Zagreb i okolicu (Veliku Goricu, Zaprešić itd.), a od nedavno i područje oko Bjelovara, pozvao javne osobe da se ne igraju sa sigurnošću građana! 
Tako u objavi GPZ-a stoji sljedeće: "Nastavno na objavu političke stranke Živi zid da je Gradska plinara Zagreb nasilno, unatoč zimskim uvjetima, isključila plin stanarima stambene zgrade u Ulici Blage Zadre 21 u Sesvetama, donosimo činjenično stanje. Inspekcija Gradske plinare Zagreb u ponedjeljak prijepodne izašla je na prijavu stanara da im zgrada nema plina. Na terenu je utvrđeno je da je zatvoren glavni zapor na zgradi, a provjerom u bazi podataka utvrđeno je da ove godine ističe desetogodišnje ovjerno razdoblje plinomjera te da ih je potrebno zamijeniti te ispitati plinske instalacije. Stanari djelatnicima Gradske plinare Zagreb nisu dozvolili ulazak u stanove kako bi obavili zakonom propisani posao. U utorak ujutro četvero stanara dozvolilo je ulazak u stan, plin je pušten za cijelu zgradu, a predstavniku stanara dan je rok od 30 dana da s ostalim stanarima dogovori termin u kojemu će biti obavljena zamjena plinomjera i ispitivanje plinske instalacije.  
Apeliramo na javne osobe da u javnom komunikacijskom prostoru ne potiču opstruiranje zakonom propisanih obveza na plinskom sustavu i ne pozivaju na samoinicijativno puštanje plina jer neodgovorno rukovanje neovlašteih osoba može ugroziti sigurnost i živote građana."