Bugarska i Rusija su se već dogovorile o cijeni ruskog plina koja će važiti u novom ugovoru od 1.1.2013. godine, objavila je ruska plinska tvrtka GazpromBugarski ministar gospodarstva, energetike i turizma Deljan DOBREV je već najavio da će nova cijena ruskog plina biti povoljnija od sniženja za 11%, koliko su dvije strane 2012. godine dogovorile i koja važi od travnja do kraja prosinca. Gazprom objašnjava da je nova cijena još poslovna tajna, ali da će odgovarati za obje strane. Očekuje se da će novi plinski ugovor biti potpisan uskoro, javlja bugarski dnevnik 'Novinite'.
Isto tako, Gazprom je objavio da je s poljskim partnerima našao 'uzajamno prihvatljivi mehanizam' za određivanje cijena plina. 
Iako se ne navode detalji, ovisno o medijskim izvorima, čini se da će poljska državna naftna i plinska tvrtka PGNiG u buduće plaćati ruski plina po 10 - 15 % nižoj cijeni od sadašnje. No, Gazprom napominje kako u dugoročnom ugovoru i dalje ostaju na snazi klauzule 'uzmi-ili-plati' i da je cijena plina vezana za cijenu sirove nafte, javlja novinska agencija UPI.