Bosanskohercegovačka energetska tvrtka Energoinvest koja je glavni uvoznik plina za Bosnu i Hercegovinu, ograničila je isporuke plina prema tvrtki Sarajevogas, operatoru plinskog distribucijskog sustava na području Sarajeva, na 950 000 standardnih m3/d. Radi se o količinama koje su nedovoljne za opskrbu svih kupaca na području Kantona Sarajevo u razdoblju kada dolazi do značajnog pada dnevnih vanjskih temperatura zraka. 

Potrebe Sarajevogasa za prirodnim plinom na dnevnoj osnovi za dane 13. i 14. siječnja ove godine iznose oko 1 075 000 standardnih m3. Kako bi se očuvao plinski distribucijski sustav i osigurala opskrba plinom potrošača iz kategorija kućanstva, velike i male privrede, Sarajevogas je od sarajevske toplinarske tvrtke Toplane Sarajevo zatražio ograničavanje potrošnje na 300 000 standardnih m3/d, odnosno da određene kotlovnice prebaci na primjenu alternativnog goriva. 

U tijeku je intezivna komunikacija svih čimbenika s ciljem pronalaženja rješenja, kako bi se osigurale dodatne količine plina za nesmetanu isporuku prema svim tarifnim kategorijama kupaca, a o svemu su obavještena nadležna tijela Kantona i Federacije BiH-a, izvijestio je Sarajevogas.