Potaknuti pismom Ivice Arara, predsjednika Uprave Plinacra, koji je osobnom donacijom cjelokupne neto plaće za ožujak vlastitim primjerom želio potaknuti zaposlenike tog operatora plinskog transportnog sustava u nas na nužnu solidarnost i zajedništvo s onima koji su ostali bez doma i kojima je pomoć potrebna, u Plinacru je u protekla dva dana prikupljeno 113 050 kuna koji će se uplatiti na račun akcija 'Zajedno za Zagreb' i 'Hrvatska protiv koronavirusa'.

 

Jedinstvo i solidarnost

U pismu upućenom zaposlenicima Arar je, među ostalim, naveo kako su u ovom iznimnom i izazovnom trenutku Hrvatska i njeno stanovništvo suočeni s brojnim teškoćama, koje osim što ugrožavaju zdravlje i život građana, ugrožavaju i njihovu egzistenciju te dodao kako je riječ o akcijama za čiji uspjeh je nužno jedinstvo i solidarnost koje su djelatnici Plinacra do sada u više navrata zajedno nesebično iskazivali. 

U pismu je apelirao da se, u skladu s vlastitim mogućnostima, zaposlenici odreknu dijela plaće za ožujak i tako pruže pomoć građanima kojima je ta pomoć nužna. 

Za akciju 'Zajedno za Zagreb' prikupljeno je 52 700 kuna, a za akciju Hrvatska protiv koronavirusa' 60 350 kuna, priopćeno je iz Plinacra.