Jutarnji piše da je Plinacro u problemima oko rokova izgradnje plinovoda Omišalj-Zlobin, koji bi trebao služiti za evakuaciju plina s LNG terminala na Krku. Terminal s radom treba početi početkom 2021. pa je i vrapcima jasno da se radi o zaista vrlo napetim rokovima, odnosno moglo bi se dogoditi da terminal ne počne s radom u očekivanom terminu. 

Gradnja je, piše Jutarnji, trebala početi u lipnju, no nije završen ni javni natječaj. Plinacro je radove procijenio na 99 mil. kn, bez poreza, a prvi natječaj raspisan je u travnju 2018., no brzo su shvatili da je procjena premala pa je podignut na 139 mil. kn bez poreza. Iako je riječ o samo 18 km plinovoda, riječ je o teškoj trasi, primjerice, plinovod na jednom mjestu prolazi na dubini 55 m ispod mora, a radi se u kršu koji je težak za kopanje i polaganje cijevi. Na natječaj su stigle dvije ponude - jedna konzorcija Monter - Elektrocentar Petek - SCAN u iznosu od 274,5 mil. kn bez PDV-a i zajednice ponuditelja Monting - Zagreb montaža s ponudom od 288 mil. kn. 

Na teret tarife?

U srpnju 2019. natječaj je poništen i u kolovozu je raspisan novi, ali s procjenom vrijednosti 199 mil. kn. Na tom natječaju ponude su otvorene krajem listopada, a rezultat je još gori - stigla je jedna ponuda, konzorcija Monter - Elektrocentar Petek i SCAN na 294 mil. kn ili 20 mil. više nego prošli put. U Plinacru nisu odgovorili na upit Jutarnjeg kako je vrijednost radova u natječaju do te mjere podcijenjena, kako je moguće da ponuda poskupi za 20 mil. kn u tri mjeseca i što će napraviti s natječajem. Plinacro je za radove na ovom plinovodu od EU dobio samo 16,4 mil. eura sufinanciranja, jer su sve procjene vrijednosti napravljenje temeljem starih podataka pa će na koncu glavnina troška ići na teret kupaca plina.