Nacionalni operator plinskog transportnog sustava Plinacro kreditno je zadužen za 2,5 milijarde kuna i nalazi se pred dovršetkom velikog investicijskog ciklusa, konstatirao je u intervjuu Poslovnom dnevniku predsjednik Uprave Mladen Antunović. "U završnici smo 10-godišnjeg razvojno-ulagačkog ciklusa. Do kraja godine očekuje nas dobivanje uporabne dozvole i puštanje u rad magistralnog plinovoda do Splita, čija je izgradnja u završnoj fazi. Najveći problem i prepreka daljnjem razvoju odstupanja su od strateških odrednica potrošnje prirodnog plina , a što ne ovisi o Plinacru. Pritom su najznačajniji podbačaji u sektoru proizvodnje električne energije i industrije, ali i u širokoj potrošnji! S obzirom da je Plinacrov prihod izravno vezan za potrošene ili točnije rečeno transportirane količine plina, znatno su smanjena naša financijska sredstva za daljnji razvoj", kazao je Antunović.
Ta će se tvrtka fokusirati na ulaganja u pripreme investicija kao što su LNG treminal, jadrasko-jonski plinovod, dogradnju postaojećeg sustava kako bi se veliki projekti mogli staviti u funkciju, kao što je Južni tok. Govoreći o mogućim projektima Antunović je rekao da će Plinacro otkupiti od Hypo banke zemljište za gradnju LNG terminala na Krku, ako banka pristane na tržišnu cijenu, a ko do toga ne dođe pomaknut će se stotinjak metara dalje i po tržišnoj cijeni otkupiti neka od zemljišta u susjedstvu. Plinacro je nezadovoljan brzinom kojim danski konzultant COWI radi na studijama potrebne za dolazak do lokacijske dozvole, a koje bi trebale biti dovršene do početka 2014. godine. Antunović kaže da je Plinacro spreman paralelno angažirati i druge tvrtke koje bi predstudije isplativosti mogle napraviti i u kraćem vremenu. 
"Postoji velik interes za LNG ponajprije iz zemalja iz našeg okruženja, ali i drugih i siguran sam da financije neće biti problem. Poželjno bi bilo da projekt odradimo sami, uz kreditnu potporu banaka, pa da smo i vlasnici i upravljači LNG-a i dajemo svim dobavljačima pod jednakim uvjetima mogućnost njegova korištenja. Možda ćemo morati pozvati neke od dobavljača ili neke od korisnika da budu suvlasnici. Što se tiče dobavljača moguće je da to bude samo Katar ili da opskrba bude diverzificirana. U studenom se priprema državni posjet Kataru gdje će jedna od tema biti i suradnja na LNG-u", kaže Antunović. Tvrtka bi do kraja godine trebala smanjiti operativne troškove 10%, a smanjen je i broj djelatnika s posebnim ugovorima.