Načelnica Omišlja Mirela Ahmetović rekla je u ponedjeljak kako ima saznanja da se u izgradnji LNG terminala na Krku ne poštuje građevinska dozvola, da općinskome komunalnom redaru nije dopušten ulazak na gradilište te kako je jasno da se "oko toga nakaradnog i nezakonitog projekta nešto skriva". Načelnica Omišlja smatra kako se pri gradnji terminala krše propisi, da se radi mimo projekta i građevinske i lokacijske dozvole, a za fotografije, koje je predočila novinarima, rekla je kako pokazuju da je riječ o građenju betonskim pilotima, što nije u skladu s dozvolama i glavnim projektom. 

Obaviještena Europska komisija

Sve je prijavila građevinskoj inspekciji, poslan je i prigovor Europskoj komisiji, a danas je ponovno pozvala i sve institucije i inspekcije. Po njezinim riječima, u gradnji terminala predviđeni su isključivo armirano-betonski kesoni, koji se pune s balastnim materijalom, a gradi se pilotima, pri čemu se buši morsko dno i ulijeva beton. Usporedila je to s izgradnjom kuće s ravnim krovom na osnovi građevne dozvole za kuću s kosim krovom. Objasnila je da je u studiji utjecaja na okoliš i građevinskoj dokumentaciji navedeno da se sve temelji na kesonima, koji su bolje rješenje jer je riječ o seizmički trusnom području, a na terenu nisu oni jer ih izvođač očito nije mogao napraviti, piše Tportal. Radove izvode Pomgrad, GP Krk i STSI.

Sramota za vlasnike

Ahmetović je na konferenciji pokazala tekst o toj temi u tjedniku "Nacionalu", ističući da su ti napisi očito točni te kako je to sramota za tvrtku LNG Hrvatska, koja provodi projekt, i za njezine vlasnike HEP i Plinacro. Upitala je zašto se gradnja skriva pred izvršnim tijelima, kako tvrtka LNG Hrvatska, koja može postati privatna, može spriječiti djelovanje Općine Omišlja, što to komunalni redar ne smije vidjeti te jesu li djelovala mjerodavna tijela nakon napisa u "Nacionalu". Nakon prvostupanjskih presuda Upravnog suda u Rijeci i Visoki upravni sud odbio je tužbene zahtjeve Općine Omišalj za poništenje i izmjene i dopune lokacijske dozvole za izgradnju plutajućeg LNG terminala te rješenja MZOE o prihvatljivosti zahvata na okoliš. Ahmetović najavljuje nastavak borbe na europskim sudovima, piše Novi list.