Zbog radova na zamjeni niskotlačnog plinovoda i kućnih priključaka, početkom listopada 2018. godine bit će obustavljena isporuka plina u dvije ulice zagrebačkog naselja Ravnice. Spomenuti prekid isporuke plina u I. Ravnicama i XI. Ravnicama trebao bi trajati oko pet dana, a o točnom terminu obustave potrošači će dobiti obavijest dva dana ranije. Pri tome se planiraju umrtvljenje postojećeg plinovoda i kućnog priključka u zoni radova, građevinski i strojarski radovi na izvođenju novog plinovoda i kućnog priključka, prespajanje unutarnje plinske instalacije na novo izvedeni plinski kućni priključak, pregled i ispitivanje na nepropusnost unutarnjih plinskih instalacija, puštanje plina i odzračivanje i, ako bude potrebno, zamjena plinomjera kod krajnjih potrošača. Sve troškove za te radove snosi zagrebački operator plinskog distribucijskog sustava, Gradska plinara Zagreb
Ipak, ako se pri pregledu i ispitivanju unutarnjih plinskih instalacija u zgradama u te dvije ulice utvrdi propusnost ili tehnička neispravnost, plin se u zgrade neće pustiti dok se nedostatak ne ukloni, za što korisnici trebaju zatražiti usluge stručnog i tehnički osposobljenog plinoinstalatera ako je neispravna plinska instalacija ili plinoservisera ako je neispravan plinski uređaj (na našem portalu mogu se pronaći popis ovlaštenih izvođača radova GPZ-a i popis ovlaštenih stručnjaka za opremu za grijanje pojedinih proizvođača), a te će troškove morati snositi korisnici. 
Za vrijeme radova u spomenute dvije ulice bit će otežano prometovanje i parkiranje, a korisnici bi trebali omogućiti djelatnicima GPZ-a ulaz u svoje stambene prostore kako bi se mogao obaviti dio predviđenih radova, objavio je GPZ.