Rumunjska (državna) plinska tvrtka Romgaz planira investirati više od 136 mil. eura u podzemno skladište plina Sarmasel. U veljači 2018. godine raspisat će se natječaj za izradu studije izvodljivosti, a očekuje se da će skladište biti završeno do 2024. Osim u taj projekt, Romgaz će investirati još 87 mil. eura u proširenje postojećeg skladišta Depomures, u kojem je suvlasnik s francuskom tvrtkom Engie i to bi trebalo biti završeno do 2022. godine. Romgaz sada ima šest svojih skladišta plina i jedno u suvlasništvu sa Engiejem, a ukupni kapacitet Romgaza za skladištenje plina iznosi 2,9 mlrd. m3.
Istodobno, britanske tvrtke Raffles Energy Group i Prospex Oil & Gas pronašle su plinsko polje koje bi moglo biti značajno. 
Polje leži na sjeveroistoku Rumunjske, nedaleko od pogona za preradu plina Bilca, na dubini 600 m. Sadržava 99% metana, a trenutačni protok plina iznosi oko 950 m3/d.  Pokusna proizvodnja planira se u drugoj polovici 2018. godine, nakon što se izgradi 1,5 km dug plinovod koji će spojiti nalazište s pogonom za preradu, javlja rumunjski portal 'Energy World Magazine'.