Pavilion Energy Singapur i Gasum odlučili su udružiti snage u razvoj globalne mreže za bunkering (punjenje) LNG-a. Bunkering se obično naslanja na postojeći LNG terminal i podrazumijeva pretovar LNG-a kao goriva u druga plovila, željeznicu ili kamione koji kao pogon imaju ukapljeni prirodni plin. 

Dvije tvrtke namjeravaju napraviti opskrbnu mrežu LNG-a za svoje kupce u Singapuru i sjevernoj Europi, uključujući Amsterdam, Rotterdam i Antwerpen. Prema memorandumu o razumijevanju koji su potpisali partneri će razviti LNG bunkering stanice kako bi punjenje bilo dostupno svim njihovim kupcima LNG-a. 

Komentirajući suradnju, Frédéric H. Barnaud, izvršni direktor tvrtke Pavilion Energy, rekao je: „Dopunit ćemo ovaj savez dodatnim partnerstvima za punjenje LNG-a u Sredozemlju, Sjevernoj Aziji i Americi. Naša mreža kombinirat će globalnu komercijalnu ponudu s regionalnom operativnom stručnošću i unijeti daljnji zamah u pojavu napredne industrije punjenja LNG-a. "

Kombinacija stručnosti

 
U pozadini rastuće industrije LNG-a kao pomorskog goriva, ovo partnerstvo kombinira stručnost Pavilion Energy-a za LNG-bunkere u jugoistočnoj Aziji s iskustvom Gasuma kao dobavljača LNG-bunker rješenja u sjeverozapadnoj Europi. Kao licencirani uvoznik LNG-a i dobavljač bunkering opreme za Singapur, Pavilion Energy poduzeo je nekoliko čvrstih koraka da investira i podrži spremnost Singapura za LNG bunkering.

Gasum ima pet LNG brodova u pogonu i nekoliko LNG terminala u nordijskim zemljama, objavio je EMP.