Konzorciji Nabucco Gas Pipeline International i TransAnatolian Pipeline (TANAP) potpisali su memorandum o razumijevanju. 
Tim dokumentom dvije strane su se formalno složile o suradnji u razvoju Južnog plinskog  koridora. Nabucco i TANAP će razmjenjivati tehničke i strateške informacije te surađivati na način koji će doprinijeti razvoju njihovih zasebnih projekata. Kako je tom prilikom naglasio financijski direktor Nabucca, u nadolazećim mjesecima svi će se dijelovi lanca koji će povezati plin s azerbajdžanskog polja Shah Deniz II i europske kupce posložiti da rade zajednički kako bi maksimirali korist  za sve sudionike tog posla. S te strane gledano, memorandum o razumijevanju je važan korak u realizaciji tog procesa, javlja bugarski dnevnik 'Novinite'.
Istodobno je bivši američki veleposlanik u Azerbajdžanu izjavio da mu se čini da je Europska unija sklonija projektu plinovoda Nabucco West nego njemu konkurentnog Transjadranskog plinovoda (TAP). No, bez obzira koji projekt na kraju bude realiziran za transport plina iz Kaspijske regije u Europu, to će biti ekonomičnije od ruskog projekta Južni tok. Stoga se čini da će Nabucco West pobijediti u utrci, javlja novinska agencija UPI.