U poplavi negativnih vijesti iz gospodarstva, politike i društva, vijest o tome da je održano natjecanje budućih stručnjaka za plinske instalacije ne bi smjela proći nezapaženo, barem na portalu koji (između ostaloga) promiče struku kao što je www.energetika-net.com. Radi se naime, o već tradicionalnom, Državnom natjecanju učenika plinoinstalatera koje je ove godine održano već 13. put. Kao što je to već uobičajeno, organizatori su bili Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Društvo za strukovno obrazovanje i Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija iz Zagreba, dok su domaćini bili Gradska plinara Zagreb i Gradska plinara Zagreb - Opskrba. Natjecanje je održano 11.4.2014. godine i okupilo je učenike 10 škola iz cijele Hrvatske, pri čemu posebno treba istaknuti debitante, prvu generaciju koja se školuje za plinoinstalatere u Obrtničko-industrijskoj školi iz Imotskoga.
Osim samog natjecanja, održana su i dva okrugla stola, uz sudjelovanje nastavnika i nadležnih državnih tijela, ali i predstavnika GPZ-a i plinske struke, pri čemu je naglašeno da i dalje postoji problem s izvođenjem praktične nastave, posebice kada se radi o pronalaženju odgovarajuće tvrtke ili obrta, gdje će učenik obaviti obvezno naukovanje. Uz to, budućim stručnjacima održana su i dva predavanja kojima su ih u zanimljivosti iz struke uputlili predstavnici dva vodeća proizvođača opreme za grijanje.
No, zapravo nije bitno tko je osvojio koje mjesto, jer je cilj ovakvih natjecanja upravo druženje i razmjena znanja učenika iz cijele zemlje, a tu su i stihovi izrečeni na samom početku natjecanja koje svakako vrijedi istaknuti: "Naš će uspjeh biti veći kada se radujemo tuđoj sreći!".