Tvrtka Prvo plinarsko društvo (PPD) je proteklog vikenda u Petrinji zaokružila treću cjelinu projekta kojim obilježava svoj 20. rođendan. Drugim riječima, PPD i Zaklada Novo sutra povodom Dana zaklade novo sutra organizirali su edukativan i zabavni program te pokrenuli niz humanitarnih projekata koji su protekle subote dobili sretan epilog. 

Naime, PPD je u suradnji sa Zakladom Novo sutra pokrenuo humanitarni projekt za pomoć najugroženijoj skupini na području zahvaćenom potresom – djeci. Tako su za 53 osnovnoškolske i srednjoškolske djece s područja djelovanja tri Centra za socijalnu skrb – Siska, Petrinje i Gline te štićenike Dječjeg doma Vrbina iz Siska omogućili pomoć pri školovanju, razvoju i odrastanju dok god se dijete redovito školuje, besplatni odlazak na ljetovanje te osigurano polaganje vozačkog ispita. 

Također, učenicima osnovnih škola osiguravaju računalo na početku programa te ponovno nakon pet godina ako nije prešao u paket pomoći za srednjoškolce, dok se za učenike srednjih škola osigurava mjesečna stipendija od 1.500 kuna, kroz cijelu godinu, objavljeno je na stranicama PPD-a.

 

Energetska učinkovitost 

Valja naglasiti kako je PPD tijekom prve faze obilježavanje 20. rođendana bio glavni sponzor festivala VukovArt koji se održavao tijekom svibnja i lipnja u Vukovaru

Usporedno s VukovArtom, događala se i druga faza obilježavanja koju je PPD provodio kroz edukaciju o energetskoj učinkovitosti. Tako je u suradnji s udrugom Lijepa naša i 300 eko-škola u Hrvatskoj raspisan natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola. 

U sklopu natječaja Štedi, štedi jer energija puno vrijedi od djece se tražilo da nacrtaju i napišu poruke, šale, zagonetke, viceve koji se tiču energetske učinkovitosti. Cilj tog natječaja bio je dobiti savjete djece kako uštedjeti energiju. Njihov je zadatak bio da to kažu zabavno, duhovito kroz priču i sliku jer kroz igru se najlakše uči. 

Prijaviti se moglo u tri kategorije. U svakoj kategoriji nagrađena su tri rada. Natječaj je bio otvoren od 3. do 31. svibnja, a na njega je pristiglo 485 učeničkih radova.