Petrolifera Italo Rumena, Edison i Enagás najavili su početak rada na malom LNG terminalu u luci Corsini u Ravenni, koji će opskrbljivati ​​LNG za cestovni transport i za brodarstvo. Uz ulaganje od 100 milijuna eura , terminal Depositi Italiani LNG ima kapacitet skladištenja LNG-a od 20.000 m3 i izlazni kapacitet veći od milijun m3 ukapljenog plina godišnje, koji je dovoljan za opskrbu najmanje 12.000 kamiona i do 48 trajekata. 

Enagás je počeo opskrbljivati ​​terminal iz svog postrojenja za regasifikaciju u Barceloni, a terminal će se opskrbljivati manjim tankerom kapaciteta 30.000 m3. U skladu s Europskom direktivom o alternativnim gorivima, koja potiče korištenje LNG-a za teški transport, Italija se obvezala pokriti 50% pomorskog prometa i 30% cestovnog prijevoza LNG-om do 2030. godine. 

Kako bi se to postiglo, stvorit će se opskrbna infrastruktura duž transeuropske prometne mreže TEN-T, a Ravenna je prva luka koja će imati LNG infrastrukturu. Avenir LNG je nedavno preuzeo isporuku novog broda za bunkering LNG-a, koji će raditi s prvog LNG terminala na Sardiniji. Također, u listopadu Adriatic LNG započeo je veliku aukciju kapaciteta. Tvrtka upravlja najvećim terminalom za rgasifikaciju LNG-a i jedini je terminal koji može primiti LNG nosače do 217.000 m3 u Italiji, objavio je portal Rivieramm.