Mladen Antunović, predsjednik Uprave Plinacra u intervju za Business.hr izjavio je da bi LNG terminal na Krku s radom mogao početi krajem 2016. godine. Na temelju do sada prikupljenih informacija i pisama namjere Plinacro računa na početni kapacitet terminala od 4 do 5 milijardi m3 plina, ali zamišljeno je da se terminal projektira tako da su moguća modularna proširenja i povećanje njegova kapaciteta u skladu sa širenjem tržišta. Novac WBIF-a trebao bi pomoći toj tvrtki da precizno utvrdi hoće li se graditi ponton za pretovar plina (LNG RV), LNG terminal na kopnu ili kombinacija tih dvaju terminala kao što je ponton i postrojenje za regasifikaciju na kopnu. Zasad se razmatra opcija po kojoj bi LNG RV bio prvi, a fiksni terminal završna faza projekta. 
Vezano za pregovore s Gazpromom oko priključenja na plinovod Južni tok Antunović kaže da su još sve opcije otvorene te da je Plinacro trenutačno spreman ispuniti sve terminske planove koje traži Gazprom, s čim su upoznali njihove pregovarače, u čijim rukama leži sudbina tog projekta. 
Antunović je rekao da su potpisani preliminarni ugovori s BH Gasom na gradnji triju plinskih interkonekcija. Jedna je locirana kod Slavonskog Broda prema Zenici, druga kod Bihaća, a treća bi mogla biti kod Zagvozda i Imotskog prema Posušju ili od Ploča prema Mostaru. Zasad ta prva opcija ima veću šansu za realizaciju i ta bi mogla biti prva s čijom gradnjom bi se krenulo jer nekoliko tvrtki na području Mostara ima interes za plin, a u planu je i termoelektrana na plin pokraj tog grada.