Pod pokroviteljstvom tvrtki Gazprom Export i Uniper, uz koordinaciju HSUP i ove će se godine održati turneja pod nazivom „Blue Corridor Rally 2019” koja javno promiče uporabu prirodnog plina u prometu. Ovogodišnjim je planom predviđeno da će karavana vozila na stlačeni prirodni plin (CNG) i ukapljeni prirodni plin (LNG) prolaziti i kroz Hrvatsku. Karavana će krenuti iz Turske a zatim prolaziti većim gradovima Bugarske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Švicarske, Belgije, Austrije, Češke i na kraju završiti u Njemačkoj. 

Karavana stiže u ponedjeljak 2. rujna

Karavana vozila očekuje se u Zagrebu 2. rujna 2019.godine u popodnevnim satima. Tada je predviđen obilazak punionice SPP-a Gradske plinare Zagreb-Opskrbe. Drugog dana obavit će se opskrba vozila SPP-om, na lokaciji punionice Radnička cesta 1. Nakon toga održat će se “Okrugli stol” s početkom u 11,00 sati u zgradi INA-–Industrije nafte d. d., pod nazivom „Uloga prirodnog plina u prometu danas i u budućnosti“ uz izložbu vozila karavane na parkirališnom prostoru ispred zgrade. Na okruglom stolu bit će održane tri zanimljive i stručne prezentacije, domaćina INA-Industrija nafte d.d., te Gazprom Exporta i Unipera, nakon kojih slijedi diskusija. 

Posjet budućoj punionici UPP-a 

Nakon završetka okruglog stola, za sve sudionike karavane predviđen je posjet na lokaciji buduće punionice UPP-a za teška vozila tvrtke Energy prime d. o. o. na Radničkoj cesti kod Domovinskog mosta. Potporom projektu “Blue Corridor Rally 2019“ svi učesnici pa tako i Gradska plinara Zagreb-Opskrba želi pobuditi zanimanje javnosti, prijevoznika, kao i budućih korisnika plina u vozilima, te gradskih i političkih predstavnika i medija. Osnovni cilj projekta je potaknuti klimu za masovniju uporabu plina u prometu u RH kao doprinosa zaštiti okoliša i zdravlju ljudi.