Venice LNG, podružnica Decal Spa Group, dobila je odobrenja od talijanskog Ministarstva ekonomskog razvoja u dogovoru s Ministarstvom infrastrukture i prometa za gradnju manjeg uvoznog LNG terminala. S kapacitetom skladištenja od 32.000 m3, manji uvozni terminal za LNG u Veneciji bit će brownfield investicija u Južnom industrijskom kanalu Porto Marghera. Venice LNG očekuje da će godišnje u prvoj fazi raditi sa 150.000 m3 plina, a maksimalni output bit će 900.000 m3., javlja Rivieramm.

Venecijanski LNG nazvao je regulatorno zeleno svjetlo "korakom naprijed u infrastrukturi goriva za cestovni i pomorski promet". Projekt se financira iz privatnog ulaganja od preko 100 milijuna eura od strane Decal Spa Group, uz dodatnih 18,5 milijuna eura putem Lučke uprave sjevernog Jadrana, a sufinancira Europska komisija u okviru inicijativa CEF (Connecting Europe Facility) kroz projekte „Gainn4SEA“ i „Venice LNG Facility“. 

LNG će se dovoziti do venecijanskog terminala za LNG malim i srednjim nosačima LNG-a, maksimalnog kapaciteta 30.000 m3, a distribuirat će se na autocisternama, ISO-cisternama i baržama za LNG bunkering. Venecijanski LNG predviđa da će godišnje primiti ​​najviše 50 tereta LNG-a - otprilike jedan tjedno.