Potkraj siječnja 2020. bečka Gradska skupština jednoglasno je odlučila da će se Beč priključiti međunarodnom programu 'Deep Demonstrations'. Cilj tog programa je umrežavanje gradova i regija radi dugoročnog postizanja klimatske neutralnosti. Njegov je inicijator mreža 'EIT Climate-KIC' Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), a radi se o danas najvećoj mreži javno-privatnog partnerstva za ubrzavanje klimatskih inovacija u Europi koja povezuje preko 360 partnera iz gospodarstva, znanosti i javnog sektora.

No, još je 2019. godine u Beču uspostavljeno Vijeće za klimu i uveden poseban klimatski proračun. Sudjelovanje u programu 'Deep Demonstrations' koordinirat će gradska tvrtka za energetsko planiranje MA 20. Time se Beč pridružuje mreži od 15 europskih gradova koji će tijekom idućih 5 - 10 godina još intenzivnije raditi na razvoju i provedbi mjera za zaštitu klime s naglaskom na urbanoj obnovi i opskrbi energijom, urbanističkom planiranju i zelenoj infrastrukturi, mobilnosti, klimatskom proračunu, inovacijama i gospodarstvu te participaciji i socijalnoj pravdi. Pri tome će na prvom mjestu biti mjere za usporavanje klimatskih promjena i prilagodbu na njihove posljedice.

Program 'Deep Demonstrations' za početak će u Beču trajati do 31.12.2020. godine, izvijestio je Inozemni ured Grada Beča.