Osim Bjelovarčana, razne vrste otpada u novoizgrađenom reciklažnom dvorištu na odlagalištu otpada Doline od sada mogu besplatno ostavljati i mještani okolnih općina Veliko Trojstvo i Nova Rača, a uskoro i drugi, najavio je u utorak bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak

On je o uspješnoj suradnji s okolnim općinama govorio na konferenciji za novinare, istaknuvši da je u tijeku investicijski ciklus vrijedan više od stotinu milijuna kuna koji uključuje proširenje prostora odlagališta, a u pripremi je i izgradnja sortirnice otpada u vrijednosti od 60 milijuna, javlja Hina

"Općine moraju ispuniti zakonsku obvezu i imati reciklažno dvorište, a mi ovdje imamo jako puno prostora i zašto to ne bismo iskoristiti. Mnogi gradovi nisu rješavali ovu problematiku i sada će se naći u problemu jer u sljedećem financijskom razdoblju neće biti toliko novca za gospodarenje otpadom", rekao je.

Drago mi je što su nam se općine pridružile jer ovo je jedan zdrav način suradnje, dodao je.

 

Mali proračun

"Našim mještanima tako je riješen dugogodišnji problem i sada imamo gdje zbrinuti otpad. Usto, ne moramo graditi vlastito komunalno dvorište što puno znači za naš mali proračun", poručio je Marko Kutanjac, načelnik Općine Veliko Trojstvo. 

"Drago mi je što su Grad i Komunalac prihvatili naš zahtjev. To će nam puno pomoći. Jedno reciklažno dvorište stoji šest milijuna kuna, to je za nas preveliki zalogaj. Nemamo divljih odlagališta i ovo sve će nam biti iznimno korisno", kazao je načelnik Općine Nova Rača Darko Knežić.