Grad Sveti Ivan Zelina i tvrtka Zelinske komunalije ovaj tjedan su predstavili električnu čistilicu. Riječ je o specijalnoj čistilici koja je ponajprije namijenjena čišćenju nogostupa te drugih javnih površina, javlja Grad Sveti Ivan Zelina

Direktor Zelinskih komunalija Ivan Dananić je izjavio kako je to još jedan korak prema unapređenju komunalnog standarda, a čistilica je idealna za čišćenje svih vrsta površina od raznih vrsta otpada kao što je otpadni papir, boce, PVC čaše, iglice bora, kamenčići, pijesak, lišće i dr. Zbog malih dimenzija, dodao je, moguće ju je koristiti za čišćenje površina gdje je veličina stroja od presudne važnosti.

"S obzirom na novouređeno gradsko središte koje uključuje više pješačkih zona, autobusne stanice, dječje igralište te škole, dječji vrtić i groblje, ovaj ekonomičan i praktičan stroj uvelike će pridonijeti unapređenju održavanja čistoće i to na funkcionalan način", izjavio je gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, napomenuvši kako je čistilica na električni pogon što je dodatan element u smanjenju emisije CO2.