Nakon uspješnih društveno odgovornih kampanja Počeši s razlogom, Zaštićene zakonom i Dobri ljudi, Ožujsko pivo ove godine naglasak stavlja na okoliš

Naime, Žuja je danas na online konferenciji za medije pokrenula svoju novu društveno odgovornu kampanju Čuvaj, pazi, ne bacaj!, kojom želi ukazati na velik broj nelegalnih odlagališta otpada u Hrvatskoj, priopćeno je iz agencije 404. K tomu, u suradnji s udrugama i klubovima iz Hrvatske u narednih nekoliko mjeseci planira očistiti 15 nelegalnih odlagališta. 

"Nelegalna odlagališta otpada velik su problem u Hrvatskoj i mi želimo podići svijest o tome. Žuja oduvijek progovara o aktualnim društvenim temama i pitanjima na sebi svojstven način, a i sada nam je bila želja probuditi emociju kod naših sugrađana i još jednom dati konkretan doprinos podizanju kvalitete života u zajednici što ćemo učiniti kroz ove akcije čišćenja", istaknula je Ana Štebih Pinjuh, direktorica marketinga Zagrebačke pivovare.

 

Mali pomaci 

U Žujinim akcijama čišćenja sudjelovat će volonteri i predstavnici Zagrebačke pivovare te udruga i klubova iz cijele Hrvatske: KPA Marsonia iz Slavonskog Broda, Zeleni Osijek, Vodomar iz Duge Rese, BIOM iz Zagreba, Žmergo iz Opatije, eRIpio iz Rijeke, Krka Knin te Sunce iz Splita. Akcijama čišćenja će se priključiti i partneri Pevex i Pik koji će osigurati da volonterima na terenu ništa ne nedostaje. 

"Sve su naše dosadašnje kampanje bile itekako primijećene, a vjerujemo da će i ova jer je zaista važna za našu zajednicu i okoliš. Mali pomaci u našem svakodnevnom ponašanju veliki su za prirodu koju ostavljamo u naslijeđe novim generacijama" izjavila je Diana Jokić, menadžerica korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare.