Proizvođač kozmetike Maybelline i Lancomeaov L’Oreal žele do 2030. godine gotovo sve svoje sastojke dobiti iz obnovljivih biljnih izvora i obilnih količina mineralnog podrijetla, priopćili su u četvrtak, jer raste potražnja za organskom i ekološki prihvatljivom kozmetikom. Vodeće svjetske kozmetičke grupe suočavaju se sa sve pametnijim potrošačima koji žele kreme i šminku izrađene od prirodnih komponenata, kao i proizvode koji se mogu reciklirati, trend koji je poduprla pandemija koronavirusa, a koja stavlja naglasak na sigurnu i zdravu robu. 

L’Oreal je rekao da će tijekom sljedećih 10 godina 95% sastojaka svih njegovih marki i asortimana dolaziti iz biljaka i cvijeća koje se može obnoviti ili ponovo zasaditi te minerala kojih ima u izobilju, dok je to sada oko 70%. Među minerale koji se mogu obnoviti spadaju i ugljikovodici, čiji nusproizvodi se koriste u kemijskoj industriji za proizvodnju npr. glicerina, koji se može dobiti fermentacijom šećera ili iz propilena, koji se dobiva iz etilena. 

Cilj ove promjene je ​​razvoj formula koje nisu štetne za vodene ekosustave kada se otope u vodi, rekao je L'Oreal.To uključuje razvoj novih načina ekstrakcije ili proizvodnje sastojaka poput vitamina C ili hijaluronske kiseline. Neke je proizvode bilo teže prilagoditi jednakim stupnjem učinkovitosti kao i oni koji sadrže kemikalije, rekao je Gilbert, uključujući kreme za zaštitu od sunca i potpuno prirodne boje za kosu koje su dostupne u manjem rasponu boja, objavio je Reuters.