Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević prošli vikend je najavio početak gradnje reciklažnog dvorišta u Gradskoj četvrti Podsused - Vrapče. 

Novo reciklažno dvorište namijenjeno je odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju posebnih vrsta otpada. Sastojat će se od manipulativne površine s prizemnim dvorišnim objektom za djelatnike, prizemnom dvorišnim skladištem za problematičan otpad te će biti opremljen kontejnerima i spremnicima za različite vrste otpada

"Po završetku izgradnje, Podsused će dobiti najveće reciklažno dvorište u Zagrebu, a građani će moći besplatno predati glomazni i drugi otpad koji ne mogu odvojiti u spremnike namijenjene za recikliranje", rekao je.

 

Besplatno i brzo 

Također, istaknuo je, nakon otvorenja očekuje se povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta u drugim dijelovima Zagreba, objavljeno je na stranicama Zagrebačkog holdinga

"Ovo dvorište će zamijeniti postojeće mobilno reciklažno dvorište u Podsusedu. Pozivamo građane da donose svoj glomazni i drugi otpad za reciklažu, besplatno i brzo, na mjesto gdje će biti na odgovarajući način i kvalitetno zbrinut", izjavio je. 

Ukupna investicija iznosi približno osam milijuna kuna. Od toga je 4,5 milijuna kuna financirano bespovratnim sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija'. 

Gradnja reciklažnog dvorišta će trajati osam mjeseci.